LVB problematiek in beeld op Zembla

Op woensdagavond 1 april a.s. verschijnt om 20.25 uur op Nederland 2 een uitzending met daarin o.a. Peter Nouwens en een aantal cliƫnten van Prisma als hoofdpersonen. Onderwerp van de uitzending is het groeiende probleem dat mensen met een licht verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid steeds vaker vastlopen in onze maatschappij.

De uitzending op Nederland 2

Doelgroep

De groep mensen met een zwakbegaafdheid of een licht verstandelijke beperking is groot en gedifferentieerd. De groep die permanent en structureel ondersteuning nodig heeft, groeit enorm. Zij redden het niet meer alleen in onze snelle en complexe maatschappij en worden daardoor in toenemende mate afhankelijk van o.a. (langdurige) VG-zorg. Dit kan leiden tot een plaats buiten of naast de samenleving, verbroken gezinnen maar ook steeds hogere zorgkosten.

Prisma maakt zich zorgen om deze ontwikkeling en maakt zich hard om dit maatschappelijke probleem op de agenda te krijgen. In de uitzending van Zembla op woensdag 1 april brengen we dit onderwerp dan ook goed onder de aandacht. Peter Nouwens vertelt samen met een aantal cliƫnten over hun eigen ervaringen en bevindingen.

Maar we doen meer. Prisma werkt hard aan de kwaliteitsverbetering van de ondersteuning van deze doelgroep. Zo heeft Prisma verschillende vormen van ambulante ondersteuning ontwikkeld die deze groep mensen helpt (weer) een goed leven te leiden. Succesvolle voorbeelden hiervan zijn MST-LVB en IAG-VB. Daarnaast vinden we het belangrijk dat deze groep mensen eerder en beter ondersteuning ontvangt om te voorkomen dat zij afhaken i.p.v. aanhaken. In dit kader verricht bestuurder en onderzoeker Peter Nouwens wetenschappelijk onderzoek.

Kortom, wij werken hard een samenleving die voor iedereen toegankelijk is!
Benieuwd naar meer informatie? Kijk dan op woensdag 1 april om 20.25 uur naar NPO 2 of neem contact op via de contact pagina.

Live uitzending

De live uitzendingen van Zembla vindt u hier.