Het verhaal van Kees

Kees is 22 jaar en is verstrikt geraakt in zijn problemen. Hij heeft een traumatische jeugd gehad met ouders die niet voor hem konden zorgen. Al jong komt hij terecht in pleeggezinnen en instellingen, waar hij ook wordt misbruikt. Kees heeft een IQ van 72, ADHD, een posttraumatische stressstoornis, een negatief zelfbeeld, angsten en is agressief.

De traumatische jeugd van Kees in beeld
Op zijn 17e loopt hij weg uit de instelling waar hij woont en gaat terug naar zijn moeder. Daar gaat het niet veel beter. Kees gaat drugs gebruiken en komt in het verkeerde circuit. Na veel huiselijk geweld verlaat hij het ouderlijk huis en zwerft hij enige tijd op straat totdat hij in de gevangenis belandt.

Even lijkt het beter te gaan als hij na zijn gevangenisstraf bij een zorginstelling begeleid gaat wonen. Hij krijgt een vriendin en trekt bij haar in. Op 22-jarige leeftijd is Kees vader van twee kinderen en de geschiedenis herhaalt zich. Ook Kees kan zijn kinderen niet de benodigde veiligheid en zorg bieden. Uiteindelijk wordt hij gedwongen elders begeleid te gaan wonen om te voorkomen dat zijn kinderen uit huis worden geplaatst…